Emelie & Andreas, Lycka

Emelie Abrahamsson och Andreas Petterson som sedan ett antal år tillbaka driver ett självhushållande småbruk i Lycka, nordost om Avesta i Dalarna. Där odlar de grönsaker till sig själva och för försäljning – och för att få fram frön. De ser sig själva lite som sort-nördar och har vanligtvis över femtio olika tomatsorter! På den fyra hektar stora gården ryms även höns, kalkoner och fjällkor. Emelie och Andreas odling präglas av deras omsorg om jorden, naturen och djuren. Självklart sker allt giftfritt, och de arbetar mycket med täckodling och använder enbart gödsel från de egna djuren. I år har Emelie och Andreas odlat bondbönan Solberga, spenaten Monnopa, chilin Anaheim, och tomaten Pixie Striped. Vill du följa Emelie, Andreas och sonen Ragnar på Lycka, besök deras FB-sida @smabruketilycka.

Vad betyder fröer för er?

– För oss är frön ett litet mirakel. Att se ett litet frö förvandlas till en stor planta som kan ge mat för dagen eller låta den blomma och sen se nästa generation frön titta fram – det är fantastiskt. Man förstår det stora i det lilla.

INFORMATION

Villkor
Logga in
Mina favoriter
Nyhetsbrev
Odlare & Återförsäljare
Om cookies
Kontakta oss

MER OM NORDFRÖ

Om oss
Ekologiska fröer?
Möt en fröodlare!
Vildas vackra bilder
NordFrö i media
FAQ