Om oss

Vi vill skapa förutsättningar för en småskalig, lokal och hållbar produktion av fröer i Sverige. De fröer som idag säljs i Sverige för odling av grönsaker, kryddor och blommor produceras nästan uteslutande i andra länder och delar av världen, med andra odlingsförhållanden än i Sverige och enligt storskaliga metoder som är beroende av fossila bränslen och stora maskinparker. Det vill vi ändra på!

Därför odlar vi på NordFrö tillsammans med trettio(!) småskaliga fröodlare alla fröer här i Sverige. Fröerna odlas småskaligt enligt en regenerativ modell. Regenerativ odling bidrar till att bygga jord, gynna mikroliv och främja biologisk mångfald, läs gärna mer om regenerativ odling här.

Parallellt testar och förfinar vi på NordFrös gård i nordöstra Skåne metoder för att odla, skörda och bereda fröer. Det gör vi för att förbättra möjligheten att bygga upp teoretisk och praktisk kunskap om långsiktigt hållbar fröodling i Sverige.
Sen måste vi också säga att vi tycker det är fantastiskt kul att jobba ihop, dels tillsammans med medarbetarna Erik (web och it) och Vilda Rosenblad (grönsakskonstnär) och dels med våra trettio odlare. Utbytet med alla er som odlar våra fröer i hemma i era trädgårdar är också ett underbart kvitto på att vi har hittat rätt i vår satsning.

Tillsammans odlar vi framtiden!

/ Linus Hjertkvist och Ove Möller

INFORMATION

Villkor
Logga in
Mina favoriter
Nyhetsbrev
Odlare & Återförsäljare
Om cookies
Kontakta oss

MER OM NORDFRÖ

Om oss
Ekologiska fröer?
Möt en fröodlare!
Vildas vackra bilder
NordFrö i media
FAQ